Over Auteur

Wil Heeffer (1944) woont in Goirle tel:0031-622962357 (wheeffer@live.nl).

Hij studeerde tandheelkunde en filosofie, werkte jarenlang als wetenschapsjournalist, was hoofdredacteur van Tandartspraktijk en was verbonden aan de redactie van het Nederlands Tandartsenblad. Na de beëindiging van die werkzaamheden publiceerde hij vier poëziebundels, twee romans en een sociaal-filosofisch essay (daarover meer onder het kopje: publicaties). Het bitter van de rosse maan was zijn romandebuut.

Cuba heeft zijn speciale belangstelling. Hij bezocht het land  vanaf 1997 bijna jaarlijks en sprak op drie internationale conferenties in Havana – conferencia internacional por el equilibrio del mundo – over aspecten uit het werk van José Martí, de Cubaanse ‘vader des vaderlands’. (o.a vastgelegd in: Memorias, Conferencia Internacional: Con todos y para el bien de todos, oktober 2005)

Hij ziet Cuba als een laboratorium gericht op het ontwikkelen van een ethiek gestoeld op solidariteit, op het zoeken naar wegen gericht op de realisatie van sociale rechtvaardigheid.

Wil Heeffer in 2010 op bezoek bij de in Cuba gelauwerde dichter César López.

Ontmoeting met Roberto Fernández Retamar, president van La Casa de las Américas en schrijver van o.a. Todo Caliban (zie commentaren en standpunten) in de aula magna van de Universiteit van Havana in 2013.

op bezoek bij Naty Revuelta, januari 2013:  http://www.cubanet.org/CNews/y03/sep03/29e6.htm

Op bezoek bij Froilán González die samen met zijn vrouw Adys Cupull veel over El Che heeft gepubliceerd. Beiden gelden als autoriteit op het gebied van Che Guevara en Antonio Mela.

 

De graficus Tente werkzaam in zijn huiskamer/atelier. Werk van Tente is te vinden in mijn poëziebundel En we verdroomden de dag.

Met beeldend kunstenaar Omar Cardosa en zijn  vrouw op bezoek in het huis van José Lezama Lima (http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Lezama_Lima ). Werk van Omar Cardosa is te zien in mijn poëziebundel En we verdrromden de dag.

Cuba in de steigers. Nieuwbouw project op de Malecon 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *